Search Suggestions
      събота, 19.10.24
      Search Suggestions

          „Син“ триумф в дербито!

          В герой за Левски се превърна Кристиан Макун

          Левски победи ЦСКА в дербито от 12-тия кръг на Ефбет лига. Пред 30 хиляди души на националния стадион „Васил Левски“ двата тима изиграха оспорван мач, но в края „сините“ ликуваха. Победният гол реализира Кристиан Макун в 86-минута след центриране от корнер. Така след повече от 2 години отново левскарите отново триумфираха над червените. Двубоят премина без никакви инциденти и със страхотна атмосфера, създадена от публиката.

          Срещата започна вихрено и за няколко секунди Сангаре отправи опасен удар, но над вратата на Бусато. Символичните гости отговориха с няколко опасни атаки и след ъглов удар в седмата минута Вион стреля с глава, а Маркович отрази топката. Малко по-късно Мика Пинто пробва късмета си отдалеч, но не сполучи. Последва доста неточен изстрел на Охене. В 19-та минута сините имаха претенции за червен картон на Лиъм Купър. Бусато сбърка подаване към шотландеца, той препъна Сангаре като последен в защита, но главния съдия Драгомир Драганов прецени, че няма нарушение и остави играта да продължи. В 23-та минута Левски пропусна отличен шанс. Алекс Колев получи добро подаване, проби от центъра, навлезе в наказателното поле и стреля в гредата, за късмет на Бусато и неговите съотборници.

          Малко след изтичането на половин час игра Макун не успя да затрудни противника, като изпълни неточно пряк свободен удар от изгодна позиция. В 37-та минута Сангаре пропусна отблизо да открие резултата. Той стреля, но защитниците на ЦСКА блокираха изпълнението. Така дойдоха последните секунди на първото полувреме. Кареасо изведе Исека зад защитата на домакините. Нападателят напредна и прехвърли Матей Маркович, но Цунами изби от голлинията. При положението червените имаха претенции за нарушение на вратаря на Левски, но Драганов отново остана безмълвен. По този начин полувремето дойде при нулево равенство.

          Седем минути след подновяването на играта Евертон Бала отправи далечен удар, Бусато изби, а при добавката Майкон изпусна. Последваха нови опити за гол на Ел Джемили и Евертон. В 66-та минута червените пропуснаха най-чистото си положение след почивката. Илиян Илиев-младши центрира в наказателното поле. Топката отиде у Джонатан Линдсет. Норвежецът отправи удар от чиста позиция, но топката премина на сантиметри от целта. Минути след това Линдсет подаде към Локило, чийто удар също бе неточен.

          С течение на времето гостите започнаха да отпадат физически, което позволи на сините да натиснат. Последваха няколко корнера, а Сангаре на два пъти не успя да открие. Това пропусна да направи и Майкон. Ключовият момент в мача дойде в 86 минута. След поредния ъглов удар Фабио Лима центрира към Кристиан Макун. Защитникът стреля с глава, Бусато не се намеси навреме и така се стигна до попадение – 1:0 за Левски. До края на мача появилият се от резервната скамейка Коалипу на успя да изравни, стреляйки неточно от добра позиция.

          С днешния си успех Левски продължава да преследва шампиона Лудогорец на върха в класирането. Хората на Станислав Генчев имат 28 точки, с колкото са и разградчани, но столичани са изиграли 2 мача повече. В следващия кръг левскарите приемат Берое. В същото време ЦСКА продължава трагичното си представяне от началото на сезона. Червените не успяха да вкарат гол в трети пореден мач и остават едва на 14-та позиция (10т.). В четвъртък възпитаниците на Александър Томаш приемат Ботев Враца.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions