Search Suggestions
      неделя, 20.10.24
      Search Suggestions

          Ердоган: Израел разширява войната

          Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че в Израел има разбиране войната да не се ограничава само в определен кръг, а да се разширява.

          Турският държавен глава говори на пресконференция след срещите си с германския министър-председател Олаф Шолц в двореца Долмабахче в Истанбул.

          В отговор на въпрос за продължаващата подкрепа на няколко държави за нападенията на Израел в Газа и Ливан Ердоган отбеляза, че израелският министър-председател Бенямин Нетаняху има ясното намерение не само да ограничи конфликта, но и да го разшири.

          „Израел разполага с ресурси, които са несравними с тези на други държави. В момента той използва и F-35. От друга страна, той разполага с ракети и снаряди – всички тези възможности сега са в ръцете на Израел. И какво прави той с тези средства? Той навлиза в период на експанзия. В този период войната, която започна в Газа, в крайна сметка се разпространи в Ливан. За съжаление, в Ливан Израел продължава безмилостните си кланета. Нетаняху го прави и продължава“, заяви Ердоган.

          Турският президент каза, че за някои лидери смъртта на много хора се е превърнала във „въпрос на удоволствие“. Той отбеляза, че Западът, особено Съединените щати, не е променил подхода си към продължаващия процес, като продължава да подкрепя Израел.

          „За Израел не е трудно да се сдобие с оръжие, боеприпаси и оборудване, тези ресурси им идват в големи количества. С тези възможности Израел продължава своите кланета в региона“, каза Ердоган.

          Той подчерта, че Турция внимателно проучва какво може да направи в отговор на ситуацията, особено по отношение на храните и боеприпасите.

          Той изтъкна, че броят на жертвите в региона надхвърля 50 000, и призова всички политически лидери със съвест и проницателност да поемат инициативата и да кажат „стоп“ на агресивната политика на Израел.

          Ердоган също така увери, че Турция ще продължи позицията си, основана на справедливостта и съвестта от началото на конфликта.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions