петък, 20.09.24
11.8 C
София
14 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      БОМБЕН АТЕНТАТ В СТОЛИЦАТА НА СОМАЛИЯ

      Най-малко 20 души са загинали след бомбен атентат в столицата на Сомалия Могадишу. Сред загиналите има и депутати, съобщава Би Би Си. Терористичното нападение е било насочено срещу хотел в центъра на града, където отсядат бизнесмени и чуждестранни дипломати.
      Изведнъж от хотела, който се намира близо до президентския дворец, се чули няколко мощни взрива. По това време в него са били министърът на транспорта и един от вицепремиерите, съобщават различните агенции.
      По информация на Ройтерс, терористичният акт е извършен от двама атентатори-самоубийци. Единият е атакувал хотела с кола-бомба, а другият се е взривил в самия хотел.
      В хотела е имало министри и депутати. На мястото на инцидента веднага са пристигнали линейки. По данни на полицията неизвестни лица са влезнали да атакуват сградата. Имало е и престрелка с охраната на хотела. Полицията съобщава за много ранени хора, включително и депутати.
      Същевременно сомалийската ислямистка групировка „Аш Шабаб“ пое отговорността за нападението, като заяви, че целта на атентаторите са били правителствените служби в хотела.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ