сряда, 25.09.24
24.8 C
София
27 C
Пловдив
24.1 C
Варна
Search Suggestions

      В ЦЯЛА ЕВРОПА: Още една мярка срещу КОВИД отпада на летищата

      Падат маските на летищата и в самолетите в Европа. Решението влиза в сила от 16 май, по препоръка на Европейския център за профилактика и контрол на заболяванията, предаде Скай Нюз. 

      Въпреки отмяната на правилото маските за лице остават „една от най-добрите защити“ срещу COVID-19, се посочва още в съобщението.

      „За пътниците и екипажите това е голяма стъпка към нормализацията на пътуванията. Пътниците обаче трябва да имат отговорно поведение и да уважават избора на другите около тях“, каза Патрик Ки, изпълнителен директор на ЕААБ. Той обясни, че най-уязвимите пътници трябва да продължат да носят маска, както и да спазват дистанция в закрити помещения.  

      След като правилото бъде премахнато от EASA и ECDC, отделните авиокомпании ще продължат да прилагат собствените си изисквания. На авиокомпаниите е казано да насърчават пътниците да използват маски при полети от и до дестинации, където все още се прилага задължителното носене на маски в обществения транспорт.

      Италия, Франция, България и други европейски страни облекчават или прекратяват много от мерките си срещу COVID и редица американски авиокомпании вече са премахнали изискването за маски за лице, пише още Скай Нюз.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ