сряда, 25.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
22.5 C
Варна
Search Suggestions

      Бойко Рашков с информация за самолета, нарушил въздушното пространство на редица страни от ЕС

      СНИМКА: „БУЛФОТО“

      „Този самолет е доловен от пътя му от Литва, през Полша, Унгария, Румъния, България, която е била крайната му дестинация. Летателното средство е кацнало в Унгария, къде органите на реда са опитали да вземат отношение, защото самолетът е заредил там, но не се е подчинил на въздушните власти. Когато полицейските органи са подходили към него с оглед проверка, като на филм те са се качили на самолета и са тръгнали в неизвестна посока“, това заяви вътрешният министър Бойко Рашков по повод малкия самолет от Литва, нарушил въздушното пространство на редица държави от ЕС.

      По думите на Рашков самолетът е прихванат на българска територия, а самият той е бил информиран за случая.

      „Има едно междинно кацане, както показват първоначалните проучвания, в област Видин, отново за зареждане. След това ВВС са влезли в ролята си, но през онази нощ времето е било много лошо, а е крайно опасно такъв малък самолет да бъде преследван от мощните реактивни военни самолети“, добави той.

      И уточни, че веднага е разпоредил проверка на местата, където подобен летателен апарат може да кацне.

      Образувано е досъдебно производство по случая, подчерта силовият министър.

      Той заяви, че има информация по случая, предадена от властите в Литва и Унгария, но апелира за търпение, за да продължи разследването, което ще бъде предадено и на Прокуратурата.

      „Към момента има доста оперативна информация, която обещава, че това, което е извършено, ще бъде на 100% установено и доказано“, категоричен беше Бойко Рашков.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ