петък, 20.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
20.3 C
Варна
Search Suggestions

      ЗВЕРСТВО: Българин изнасилил ученички в Лондон, направил си селфи с едната след случилото се

      Българският гражданин Силвестър Тошев беше осъден на 23 години затвор, след като нападна и изнасили две момичета в Лондон.

      Тошев изнасилил първата си жертва на 17 години в парк през септември 2021 г., след което завлякъл втората си жертва на 16 години в храст и я изнасили до ограда през януари 2023 г., докато все още бил под гаранция за първото престъпление.

      Втората жертва даде сърцераздирателно изявление пред Кралския съд на Кингстън във вторник, 17 октомври, където каза, че ужасяващата атака я е накарала „повечето нощи да сънува кошмари и да се събужда трепереща и крещяща“.

      Тя също така си спомня, че се е почувствала „невидима“, след като хора от обществото са гледали как Тошев я взема и отвежда, въпреки че тя го моли да не го прави.

      „Много хора видяха този мъж да ме вдига и да ме прекарва през пътя, знаех това, защото трябваше да спрат, за да го гледат как минава“, каза тя пред съда. „Това ме накара да се почувствам невидима и сама. Никой не идваше да ме спаси.“

      Първата жертва трябвало да се срещне със свой приятел, чакащ на автобусна спирка в Сърбитън, когато извършителят Тошев я пресреща и я нарича„красива“. Той я убедил да отиде до близката тревна площ, където започнал да я целува, дори след като тя се опитва да се отдалечи. След това тя се съгласила да свали чорапогащниците си, „защото се страхувала“, казва съдът.

      Тошевасила раздалечил краката й, за да може да я изнасили, карайки я да „припадне психически“, докато наблизо са били „множество лица“, съобщава съдът. Съдия Марк Брайънт-Херън Кей Си каза на Тошев: „Тя е обърнала глава настрани от теб, когато я изнасили. Тя не се е съгласила. Трябва да ти е било очевидно.“

      Жертвата, която беше набелязана заради това, че е „млада, наивна и не осъзнава опасностите“, се трансформира от „уверен социален човек“ в човек, който не обича да ходи никъде сам, казаха в съда.

      В изявление за въздействие върху жертвата, прочетено пред съда, тя казва, че е „изгубила всякакво самочувствие“ и е имала мисли за самонараняване. Тя също така разкрива, че три оферти за университети са били оттеглени поради падането на оценките й в училище, като само една институция й е предложила алтернативен курс с големи финансови разходи.

      Втората жертва също срещнала Тошев на автобусна спирка, този път в Сътън, където той я последвал в празен автобус и започнал да й говори и да я опипва по бедрото. Когато тя отхвърлила ухажванията му и напуснала автобуса, Тошев я последвал и я хванал за ръката, за да я спре да се измъкне. След това той я вдигна и я отнесе въпреки виковете й „не, не, не“.

      Когато той се опитал да я целуне, тя извърнала глава, така че Тошев „раздразнен“ я обърнал и я изнасилил до ограда, разказаха в съда.

      И в двата случая Тошев използва „превъзходната си физическа сила“, за да получи това, което иска, а по-късно твърди, че всичко е било по взаимно съгласие.

      Но Тошев още повече унижиl жертвата си, като я принуди да се снима с него моменти след като й се наложи. Съдия Брайънт-Херън Кей Си каза на Тошев: „Намирам за ужасно обезпокоителна подробност от този случай, че сте проникнали в нея без нейното съгласие, попитахте дали можете да я видите отново и си направихте селфи с нея, като я придърпахте към себе си.“

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ