Search Suggestions
      събота, 19.10.24
      Search Suggestions

          Премиерът и финансовият министър: Бюджет за 2024 г. ще има само срещу дадени дейности с ясни разчети

          ,,Средства от бюджета за 2024 г. ще има само срещу предложения за конкретни дейности с точни разчети и план за тяхното изпълнение.“ Това съобщиха днес от правителствената информационна служба на срещата между ръководствата на конфедерацията и на отделни федерации в КНСБ, министър-председателя акад. Николай Денков и министъра на финансите Асен Василев.

          Представителите на синдикатите очакват политиката на правителството за увеличаване на доходите да продължи и догодина, така както беше заложена за 2023 г. Те очакват държавата да изпълни желанията им за повишаване на заплатите в различните сектори, както и да се осигурят средства за капиталови инвестиции. 

          Бюджетът за следващата година ще бъде с ясна и точна перспектива. Кабинетът ще продължи да следва политиката на повишаване на доходите и овладяване на инфлацията, съобщи премиерът.

          Министърът на финансите очаква финансовите средства по отделните сектори да бъдат използвани ефективно в полза на гражданите. Той прогнозира, че брутният вътрешен продукт ще се повишава, а инфлацията ще продължи да намалява и следващата година ще бъде под 5%.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions