неделя, 29.09.24
12.7 C
София
18 C
Пловдив
23.1 C
Варна
Search Suggestions

      Байдън: „Хамас“ и Путин споделят еднакви намерения – унищожението

      ,,Историята ни научи, че когато терористите не плащат цената за своя терор, когато диктаторите не плащат цена за своята агресия, те причиняват повече хаос смърт и повече разрушения. Те продължават и цената на заплахите за Америка и света продължава да расте“, заяви американският президент Джо Байдън в реч от Овалния кабинет в четвъртък. 

      По думите му, атаките срещу Израел и нахлуването в Украйна споделят общи мотиви.“Хамас“ и Путин представляват различни заплахи, но споделят това общо: и двамата искат напълно да унищожат една съседна демокрация, допълни Байдън. 

      Той се обърна заплашително към руския президент Владимир Путин с думите: „Така че, ако не спрем Путин, неговия апетит за власт и контрол и Украйна, той няма да се ограничи само до Украйна. Той вече заплаши на Полша, че тяхната западна земя е подарък от Русия.“

      За Байдън, положителният изход от сегашното положение на Израел и Украйна е „жизненоважен“ за сигурността на Съединените щати. Американският президент, смята, че американското лидерство и съюзи е това, което държи света заедно. 

      Президентът предупреди, че САЩ са изправени пред повратна точка в историята на фона на продължаващата война в Израел.

      Той неведнъж е казвал, че най-големият му приоритет е безопасността на американците, държани като заложници и преследва всяка възможност да върне близките им у дома. 

      Американският президент разкритикува и републиканците, изпаднали в „дребнава, партийна, гневна политика, което обаче препречи пътя на нашите отговорности като велика нация.“

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ