неделя, 22.09.24
20.8 C
София
25 C
Пловдив
25.5 C
Варна
Search Suggestions

      Плевнелиев: Борисов не разваляй сглобката

      Президентът на България в периода 2012-2017 година Росен Плевнелиев даде оптимистична прогноза за живота на настоящото правителство, подкрепено от ПП/ДБ, ГЕРБ и ДПС – според него то ще и трябва да съществува поне до 2026 година. Коментарът му е въз основа на последните трусове в държавата и „сглобката“, както и намеренията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да развали т.нар. „некоалиция“.

      „Според мен изборът емежду Силициевата долина и „Марица-Изток“. Аз избирам Силициевата долина“, традиционно евроатлантически настроен бе Плевнелиев, отправяйки и послание към електората на ГЕРБ.

      “Ако партията на Борисов подкрепи на втори тур ляв кандидат, то ще допусне огромна историческа и стратегическа за тях грешка, защото зад кандидатурата на Ваня Григорова стояли „комунисти, национал-популисти, социалисти и русофили. Но и най-вече – ако ГЕРБ дадат подкрепата си за Ваня Григорова, то щели да проправят път и за бъдещ проект на президента Румен Радев“, допълни Плевнелиев

      Основната причина, смята бившият президент, за тази реторика – надъхване на електората. „Борисов трябваше да мобилизира провинцията“, отсече той.

      Своеобразен Рубикон във времеви план се задава – 2026 година.

      „Въпросът е геополитически – какъвто избор направи София, такъв ще направи и България. През 2026 година ще видим амбициите на Радев, като най-висш представител на русофилството, да вземе своите решения. Той атакува всяка партия, която може да стане сила, за да държи партиите разделени до 2026 година“, коментира Плевнелиев замисъл зад действията на президента Румен Радев. Според него държавен глава имал желание да стане министър-председател след тази дата.

      Вкратце – ГЕРБ можели да дебатират и да имат настроения, искащи разваляне на „некоалицията“, но в крайна сметка кабинетът „Денков-Габриел“ ще просъществува до 2026 година“, смята Росен Плевнелиев.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ