вторник, 24.09.24
11.3 C
София
10 C
Пловдив
14.9 C
Варна
Search Suggestions

      Земеделци и зърнопроизводители пристигнаха на срещата с премиера

      Земеделци и зърнопроизводители пристигнаха на среща с премиера Николай Денков. От Българската аграрна камара и Националната асоциация на зърнопроизводителите, заявиха, че има червени линии, които не могат да прескочат.

      По информация на БНТ финалното предложение, което се обсъжда, е в сектор „зърнопроизводство“. То включва стопанствата до 3000 декара да получат на два транша по 10 лв. на декар. Близо 90% от стопанствата попадат в тази категория. Няма да е необходимо да доказват загуба за предходната година.

      Големите зърнопроизводители (над 3000 декара) първо ще трябва да докажат загуби за миналата година чрез специална справка. Тогава ще могат да получат по 10лв. на декар държавна помощ. Председателят на НАЗ Илия Проданов отказа да заяви какво е решението на фермерите преди срещата в МС. На нея не присъстват от Българския фермерски съюз.

      В сряда се стигна до напрежение между отделните аграрни сдружения заради политически искания за оставката на земеделския министър Кирил Вътев. Проданов коментира, че протестната готовност от понеделник остава, ако тази вечер не бъде постигнат консенсус с властта.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ