неделя, 08.09.24
19 C
София
23 C
Пловдив
18.7 C
Варна

ПРОТЕСТ: Срещу освобождаването на шофьора, убил 15-годишния Филип на пешеходна пътека

Във връзка с решението на съда за мъжа, прегазил пиян 15-годишно момче на пешеходна пътека в центъра на столицата да бъде пуснат от ареста, днес в София се организира протест. Софийския градски съд промени мярката му за неотклонение с „домашен арест“. 

БНТ съобщи, че разследването на тежката катастрофа вече е приключило, материалите са представени на родителите на убития Филип Арсов и предстои прокуратурата да ги предяви и на обвиняемия – 37-годишния Петър Тодоров.

Когато процедурата приключи, наблюдаващият прокурор следва да внесе обвинителен акт и да предаде Тодоров на съд. Припомняме ви, че шофьорът е обвинен за причиняване на смърт, след умишлено нарушаване на правилата за движение- при ограничение на скоростта от 30 км./ч., Тодоров се е движел с 88 км/ч и е бил зад волана с 2,2 промила алкохол в кръвта. Приближавайки кръстовището на улиците „Гурко“ и „Шишман“, на пешеходната пътека, той не е спрял, блъснал е момчето и го е убил. По време на катастрофата, в колата на Тодоров са се возили жена и нейното дете.

Близките на загиналото момче заявиха, че ще блокират тази вечер кръстовището на ул. Гурко, където се случи трагедията.

 

- Реклама -
СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Реклама -

НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

Зареждане...
- Реклама -

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ