сряда, 25.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
22.5 C
Варна
Search Suggestions

      Мария Габриел: Йордания е важен партньор на България в региона на Близкия изток

      „Йордания е важен партньор на България в региона на Близкия изток. Тази година се навършват 60 години от установяването на дипломатически отношения между двете страни. Ключови послания от визитата са готовността за задълбочаване на политическия диалог, определяне на стратегически области за сътрудничество и координация на усилията за справяне с регионални и глобални предизвикателства. В основата на подхода е нуждата да останем обединени от ценности като мир и солидарност“, заяви Мария Габриел.

      Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел бе на официално посещение в Хашемитско кралство Йордания по покана на заместник министър-председателя и министър на външните работи д-р Айман Ал-Сафади. Тя бе приета и на аудиенция от Н.В. крал Абдула II, крал на Хашемитско кралство Йордания.

      Във фокуса на дискусията бе засилването на политическия диалог и провеждането на политически консултации през следващите месеци. Акцент беше поставен и върху необходимостта от активизиране на търговско-икономическото и инвестиционното сътрудничество, както и за установяването на по-близки контакти между бизнес общностите на двете страни. Иновациите също бяха във фокуса на разговора, като Мария Габриел наблегна на потенциала на България и Йордания да бъдат регионални иновационни лидери.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ