понеделник, 23.09.24
13.8 C
София
20 C
Пловдив
22.1 C
Варна
Search Suggestions

      ЗА НОВИ ВАГОНИ ЗА БДЖ: МС отпуска близо 32 млн. лв.

      Ще одобрим близо 32 млн. лева от централния бюджет за 76-те модернизирани пътнически вагона от „Дойче бан“ за БДЖ. След години чакане държавата ще осигури по-комфортно, по-безопасно пътуване с предвидим график, без закъснение.

      Това заяви премиерът в оставка акад. Николай Денков на заседание на Министерски съвет. 

      „До края на това правителство остава около седмица, МС ще заседава два пъти в понеделник и в сряда“, каза още Денков. 

      Той допълни. че МС ще одобри и 72 млн. лева допълнителни средства по бюджетите на Министерството на образованието и науката, Министерството на културата и за общините- за увеличаване на заплати в администрацията във ведомствата, за персонала в общинската администрация и за дейности на музеите, библиотеките, галериите и читалищата.

      ,,Това е само първата част от увеличението на заплатите, което обещахме от бюджета за тази година“, заяви още премиерът в оставка. 

      Още едно от решенията, които МС взе е за отпускане на 15 млн. лв. от бюджета на Министерството на здравеопазването за скрининг на заболявания, свързани с детското здраве и за репродуктивно здраве на жените.

      ,,Ще приемем ред за въвеждане на синя карта за разрешителни за пребиваване и работа на чужденците в България и ще намали административната тежест на всички участници“, каза премиерът в оставка акад. Николай Денков.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ