петък, 20.09.24
14.8 C
София
20 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      Пентагонът: Украйна може да използва F-16 за удари в окупираните земи

      Украинската армия ще може да използва изтребителите F-16, които ще получи от западните си съюзници, в рамките на своята суверенна територия. Тя ще може да нанася удари по руски цели в окупираните територии – т.е. Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област, както и полуостров Крим. Това се разбра от думи на говорителя на Пентагона ген. Патрик Райдър в интервю за украинската служба на Voice of America.

      Ситуацията с удари на F-16 по цели на руска територия е „по-сложна“, каза той. Киев настоява да може да използва изтребителите и в самата Русия.

      Райдър увери, че САЩ, Дания и Нидерландия работят усърдно за обучение не само на украинските пилоти, но и на техниците, които ще поддържат самолетите. Той подчерта, че Украйна сама ще реши как да използва изтребителите на украинската суверенна територия.

      Генералът допълни, че Щатите си сътрудничат редовно с украинските партньори по отношение на техните нужди, когато става въпрос за защита на суверенната територия на Украйна и за връщане на окупираните територии.

      Снимка: БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ