четвъртък, 19.09.24
15.8 C
София
21 C
Пловдив
17.7 C
Варна
Search Suggestions

      СТРЕЛБАТА СРЕЩУ ТРЪМП: Стана ясно кой е стрелецът, ФБР разследва опит за убийство

      Заподозреният за стрелбата срещу бившия американски президент Доналд Тръмп е мъж, каза днес на брифинг полицията на щата Пенсилвания, цитирана от Ройтерс. Стрелецът е 20-годишен. Той е идентифициран като Томас Матю Крукс.

      Според Федералното бюро за разследване (ФБР) на САЩ стрелбата срещу бившия американски президент Доналд Тръмп на митинг в щата Пенсилвания е опит за убийство, предаде Ройтерс

      Лицето, стреляло по Доналд Тръмп по време на митинг, е мъртво. Информацията съобщи окръжният прокурор на окръг Бътлър Ричард А. Голдингър пред ABC News.

      Има още един загинал човек, който е бил в публиката, а друг е тежко ранен.

      Чуха се около 7-8 изстрела, не съм сигурен дали дойдоха от едно или от две различни места. Незабавно легнах на земята, когато се огледах видях недалеч от мен мъж, който беше очевидно тежко ранен, защото около него имаше много кръв, заяви Дейвид Маккормик, кандидат за сенатор, който е трябвало след секунди да се качи на сцената до кандидат-президента.

      Свидетел разказа пред BBC, че е бил извън митинга и e забелязал мъж на покрива на близка сграда.

      „Забелязахме човека да пълзи по покрива на сградата до нас, на 50 фута от нас“, разказа мъж, представящ се като Грег. „Имаше пушка, ясно го виждахме с пушка. Посочих го на полицията и следващото нещо, което чух бяха изстрелите.“

      Представителят на ФБР заяви, че няма опасност след стрелбата.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ