четвъртък, 19.09.24
15.8 C
София
21 C
Пловдив
17.7 C
Варна
Search Suggestions

      ТРАГЕДИЯ: Деца загинаха след срутване на училище в Нигерия

      Нигерийско училище частично се срути, убивайки няколко ученици и затискайки други в централния щат Плато, се казва в изявление на националната спасителна агенция NEMA в страната, предаде АФП.

      Жертвите викаха за помощ под развалините на академията „Свети“ в северния район на Джос, а родителите отчаяно търсеха децата си, след като сградата се срути върху учениците, които полагаха изпити.

      „Двуетажна сграда, в която се помещава академията „Свети“ в Буса Буджи в северния район на местното правителство на щата Джос, се срути тази сутрин, убивайки няколко студенти“, завиха от Националната агенция за управление на извънредни ситуации.

      „В момента NEMA и други важни заинтересовани страни провеждат операции по издирване и спасяване“, се казва в него.

      Длъжностните лица не дадоха точни данни за броя на жертвите, но жител на мястото заяви, че според него там са загинали осем души, а десетки други са били ранени.

      „Всички помагат, за да видим дали можем да спасим още хора“, каза той.

      Не стана ясно веднага каква е причината за срутването, но жителите казаха, че то е дошло след тридневни проливни дъждове в Плато.

      Срутванията на сгради са доста често срещани в най-многолюдната африканска държава поради слабото прилагане на строителните стандарти, небрежността и използването на нискокачествени материали.

      Снимка: БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ