петък, 20.09.24
19.8 C
София
22 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Меланшон смята, че трябва да се водят мирни преговори между Русия и Украйна

      Лидерът на „Непокорна Франция“ Жан-Люк Меланшон, който е в коалицията, спечелила парламентарните избори във Франция, смята, че трябва да се водят мирни преговори между Русия и Украйна и вижда като първа стъпка за целта демилитаризация около ядрените зони. 

      Той каза това в отговор на въпрос на БНР дали все още поддържа тезата си за такива преговори при условията, за които настоява Русия и след бомбардировката на детската болница в Киев. 

      Меланшон даде кратък брифинг за журналисти в Европейския парламент.

      „Мирът се сключва между врагове, а не между приятели. Това са Русия, която нападна Украйна, и Украйна, която защитава суверенитета и териториалната си цялост справедливо. По тази причина тя трябва да получава помощ от всички европейски демокрации, особено от Франция, която е нападана 4 пъти през изминалия век от нашите съседи“, подчерта Меаланшон. 

      „Отговарям ви, мирът ще бъде сключен с руснаците. Не виждам какъв би бил интересът да се сключва мир с турците, защото не воюваме с тях. Така че мирът ще се сключи с руснаците в светлината при един единствен факт – войната е ужасно нещо при всякакви обстоятелства. Няма благоприятни войни, нито такива бомбардировки, нито хирургически удари“. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ