петък, 20.09.24
11.8 C
София
14 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      Най-малко 24 загинали в Газа при израелски въздушни удари

      Израелските сили са убили най-малко 24 палестинци при три отделни въздушни удара по град Газа, докато танковете са задълбочили навлизането си в град Рафах в южната част на територията, съобщиха здравни служители.

      Два от ударите са засегнали две училища в град Газа, при което са загинали най-малко 14 души, съобщиха медиците.

      При друг удар по къща в лагера Шати/Beach camp, един от осемте исторически бежански лагера в Ивицата Газа, са загинали 10 души, съобщи „Гардиън“.

      Къщата в Шати е принадлежала на голямото семейство на политическия ръководител на Хамас Исмаил Хания, който се намира в Катар, при което е загинала и една от сестрите му заедно с други роднини, съобщиха членове на семейството.

      Хания, който ръководи дипломацията на Хамас и е публичното лице на ислямистката групировка, управляваща Газа, е загубил много от роднините си при израелските въздушни удари от 7 октомври насам, включително трима от синовете си.

      Израелските военни съобщиха, че през нощта силите им са нанесли удари по бойци в град Газа, които са участвали в планирането на нападения срещу Израел. Сред бойците има такива, които са участвали в държането на заложници в плен, както и такива, които са участвали в трансграничната атака на Хамас на 7 октомври.

      „Израелските военновъздушни сили нанесоха удари по две постройки, използвани от терористите на Хамас в Шати и Дарадж Туфа в северната част на ивицата Газа. Терористите са действали в училищни комплекси, използвани от Хамас като щит за терористичните си дейности“, се казва в тяхно изявление.

      Хамас отрича да използва граждански обекти като училища и болници за военни цели. | БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ