петък, 20.09.24
14.8 C
София
20 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      Израел нанесе удари по бази за противовъздушна отбрана в Сирия

      Израелски ракети са ударили две бази за противовъздушна отбрана в Южна Сирия през нощта на 30 юли, съобщи военен наблюдател. Напрежението по северната граница на Израел нарасна след смъртоносния ракетен удар по =Голански възвишения, предаде АФП.

      Базираната във Великобритания Сирийска обсерватория за правата на човека съобщи, че няма жертви при нощните удари в провинция Дара. Тя се намира до линията, разделяща сирийските и израелските сили на Голанските възвишения.

      Държавните медии на Сирия не съобщават за удари.

      Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху обеща суров отговор на атаката от 27 юли, при която бяха убити 12 младежи в арабски град на друзите в Голан.

      Израел и Съединените щати обвиниха за удара подкрепяната от Иран ливанска групировка Хизбула. Тя води почти ежедневен огън с израелските сили, откакто през октомври миналата година започна войната в Газа между бойците на Хамас и Израел.

      Ливанският министър на външните работи Абдала Бу Хабиб каза, че в резултат на активна дипломатическа дейност се цели ограничаване на очаквания израелски отговор.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ