събота, 21.09.24
20.8 C
София
23 C
Пловдив
26.1 C
Варна
Search Suggestions

      Адв. Лалов: Събитията в ЦИК са безпрецедентни

      Не знам дали изборите на 27 октомври ще бъдат интересни, но събития с регистрацията на партиите в момента са изключителни интересни и безпрецедентни. Виждаме срив на партиите на статуквото. ДПС се явява с две формации, при БСП също още не е изчистено представителството. Тези събития са безпрецедентни. Те показват отново както дефицитите в политическата ни класа, така и дефицитите в държавността. Това коментира адвокат Методи Лалов пред „Факти“.

      Видяхте ЦИК по какъв неадекватен начин реагира. Бяха обявили, че ще отворят в 9,30 часа вчера, но им беше попречено да отидат до мястото за регистрация. От кого? От депутати от ДПС! Вместо държавата да се намеси чрез органите си – МВР и НСО, и да отстрани всеки, който възпрепятства държавен орган да си върши работата, нищо подобно. След това ЦИК взе решение, че ще регистрират двете партии ДПС съответно като се вземат книжата – без входящ номер, но с една и съща дата и час. Такова нещо при регистрирането няма. Винаги един е подал по-рано. Затова има входящ регистър с номерация. Ето още един пример, че отново виждаме криза на държавността и на политическата ни класа, смята Лалов.

      На въпрос какво ще стане с електората на ДПС, Лалов отговори, че „Ако съдим по електората, би трябвало да е ДПС на Доган.“

      ДПС е етническа партия по своя генезис, така че би трябвало ДПС на Доган да има превес. Ако съдим обаче по решителните действия, къде се намират по-големите пари и влияние в държавата и институциите, това пък е ДПС на Пеевски. Щом Пеевски успя по такъв начин да удари Доган и да го изгони от неговите имоти, които той използва толкова дълго време, след като му нанесе удари по участията му в търговски дружества, след като блокира пред ДПС възможността да има нормално представителство, очевидно става въпрос за сериозен и опасен противник. Така че кой ще надделее от двете страни само можем да гадаем и не се наемам да прогнозирам. Но е ясно едно – потърпевши от това разделение в ДПС ще бъдат българските мюсюлмани, които дълги години са експлоатирани от олигархията в ДПС, от върхушката. И сега отново ще станат жертва на битката в олигархията на ДПС, защото ръководството на ДПС е олигархично, знаем за обръчите от фирми, за зависимостите. Ето така мюсюлманите пак ще бъдат потърпевши. Жалко е, защото никой не заслужава, нито един български гражданин не заслужава такова гнусно политическо представителство, категоричен е адвокат Методи Лалов.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ