четвъртък, 19.09.24
14.8 C
София
20 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      Опит за преврат в Армения – има задържани

      3 души са арестувани, а други 4 се издирват

      Службата за национална сигурност на Армения предотврати „опит за узурпация на властта чрез въоръжен преврат“, пише News.am, позовавайки се на изявление на Следствения комитет на страната.
      Следственият комитет твърди, че в подготовката на преврата са участвали петима граждани на Армения, двама бивши жители на Нагорни Карабах и „лица, чиято самоличност все още не е установена“.
      Според следователите през 2024 г. те са вербували граждани на Армения и жители на Нагорни Карабах, на които са обещали да плащат 220 хиляди рубли на месец. За тези пари вербуваните трябвало да преминат тримесечно обучение в Русия, за да се запознаят с новите тежки оръжия, да се научат да ги използват и да изпълняват бойни задължения.
      Следственият комитет твърди, че новобранците са били изпратени в Ростов на Дон, където са били тествани, включително с помощта на полиграф, за да се установят политическите им възгледи. След това новобранците бяха настанени в определена военна база „Арбат“, където преминаха бойна подготовка.
      За извършване на това деяние са образувани наказателни производства срещу седем души. Трима са задържани, още четирима са обявени за издирване.
      На задържаните са повдигнати обвинения, внесени са искания в съда за налагане на мярка за неотклонение задържане под стража, които са уважени. Предприемат се активни действия за установяване на други членове на престъпната група.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ