понеделник, 23.09.24
16.8 C
София
22 C
Пловдив
20.1 C
Варна
Search Suggestions

      Израел атакува 300 цели на Хизбула, над 100 души са убити

      На 23 септември израелските военни (ЦАХАЛ) заявиха, че са нанесли удари по над 300 цели на Хизбула в Южен Ливан. От ливанското здравно министерство съобщиха, че при ударите са загинали най-малко 100 и са ранени 400 души, предаде АФП.

      От Хизбула заявиха, че са нанесли удари по 3 цели в Северен Израел, включително по военни производствени съоръжения в отговор на интензивните израелски удари по Южен и Източен Ливан.

      „В отговор на израелските вражески атаки, които бяха насочени към южните райони и Бекаа, бойци на Хизбула бомбардираха две военни позиции в Северен Израел, както и комплексите на отбранителната промишленост на Rafael“, заявиха от групировката.

      По-рано на 23 септември ливанският образователен министър Абас Халаби заяви, че училищата в страната ще бъдат затворени поне в рамките на следващите два дни.

      Министър-председателят Наджиб Микати осъди израелските атаки, които определи като „война на изтреблението срещу Ливан“.

      „Продължаващата израелска агресия срещу Ливан е война на изтребление във всеки смисъл на думата и разрушителен план, който цели да унищожи ливанските села и градове“, заяви Микати по време на среща на кабинета.

      Той призова „ООН, Общото събрание и влиятелните държави да възпрат (израелската) агресия“.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ