вторник, 24.09.24
25.8 C
София
29 C
Пловдив
25.1 C
Варна
Search Suggestions

      Зеленски подкрепи Камала Харис, Тръмп изрази недоволството си

      Посещението на Зеленски предизвика негодувание

      Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп каза в понеделник, че украинският президент, Володимир Зеленски, е искал „много силно“ вицепрезидентът Камала Харис да спечели президентските избори в САЩ през 2024 г., съобщава Politico. В неделя Зеленски посети фабрика за боеприпаси в Скрантън, Пенсилвания, като част от обиколка за укрепване на подкрепата за съпротивата на Киев срещу войната на Русия, предоставяйки тласък на кампанията на Харис, което разгневи Тръмп.

      „Всеки път, когато дойде в страната, той си тръгва с 60 милиарда долара… Той иска те [демократите] да спечелят тези избори толкова много, но аз бих го направил по различен начин, ще постигна мир“, каза Тръмп. Кандидатът на Републиканската партия добави, че ако спечели изборите, „първото нещо, което ще направя, е да се обадя на Зеленски и на президента Путин и ще кажа: „Трябва да сключите сделка, това е лудост“.

      Планирано е Зеленски да се срещне с Тръмп през следващите дни, след като първо разговаря с президента на САЩ Джо Байдън и Харис и присъства на Общото събрание на ООН в Ню Йорк, пише още Politico. Офисът на Зеленски е отказал да потвърди, че посещението е било проведено с каквато и да е друга цел освен „за посещение на благодарност“ във фабриката за боеприпаси, която произвежда снаряди, използвани от украинската армия.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ