сряда, 25.09.24
24.8 C
София
27 C
Пловдив
24.1 C
Варна
Search Suggestions

      BG-Alert: На 1 октомври ще тестват системата за ранно предупреждение

      На 1 октомври от 11 часа ще бъдат тествани Националната система за ранно предупреждение и оповестяване и системата BG-Alert, съобщават от Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ на МВР.

      Тестовете са с цел проверка техническото състояние на системата и обучение на населението за разпознаване на сигналите и съобщенията.

      По време на тестването ще бъде излъчен национален сигнал за тревога/край на тревогата.

      Проверката ще се осъществи на територията на градовете София, Бургас, Варна, Кърджали, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Русе, Смолян, Враца, Стара Загора; в общини в областите Видин, Перник и Ямбол; в населените места в 30 км зона около АЕЦ „Козлодуй“.

      Планирано е да бъдат включени и интегрираните локални системи за оповестяване, изградени в обекти, чиято дейност създава опасност от възникване на бедствие.

      При провеждането на теста на системата BG-Alert ще бъде разпространено съобщение до крайни мобилни устройства на гражданите на територията на цялата страна, съдържащо текст на български и английски език.

      Получаването на съобщението ще бъде еднократно, съпроводено от специфичен звук и/или вибрация. Тестовите съобщения от BG-Alert подлежат на управление и могат да бъдат активирани/деактивирани от потребителите. Подробна информация за настройка на устройството всеки може да намери на официалния сайт на системата.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ