петък, 27.09.24
25.8 C
София
28 C
Пловдив
24.1 C
Варна
Search Suggestions

      Тръмп обяви среща със Зеленски в Trump Tower

      Републиканският кандидат-президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ще се срещне с украинския президент Володимир Зеленски в Trump Tower в Ню Йорк на 27 септември, съобщи „Киев Индипендънт“.

      Зеленски е в САЩ от 22 септември, където проведе серия от срещи с чуждестранни лидери. Украинският лидер също така посети армейския завод за боеприпаси „Скрантън“ в Пенсилвания и направи обръщение към Общото събрание на ООН.

      През последните дни реториката на Тръмп срещу Зеленски и подкрепата на САЩ за Украйна стана по-остра. Бившият президент на САЩ заяви, че Зеленски иска демократите да спечелят предстоящите президентски избори и го нарече „най-великият търговец на земята“.

      На 26 септември, Тръмп сподели скрийншот на съобщение, за което се твърди, че е от Зеленски, в социалната мрежа Truth.

      Съобщението, което не може да бъде независимо проверено, според информацията съдържа лична молба от Зеленски да се срещне с Тръмп.

      „Преди дни поискахме среща с Вас и наистина искам да чуя мислите Ви директно и от първа ръка. Знаете, че винаги говоря с голямо уважение за всичко, свързано с Вас, и така трябва да бъде. Смятам, че е важно да имаме личен контакт и да се разберем на 100%“, гласи съобщението.

      Републиканецът обяви срещата малко след като сподели съобщението.

      По време на коментарите си пред пресата Тръмп отказа да отговори дали смята, че Украйна трябва да отстъпи територия в замяна на мир.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ