петък, 27.09.24
22.9 C
София
27 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Кражби и палеж: Задържаха опасни рецидивисти в Русе

      Задържаха двама опасни рецидивисти при полицейска акция в няколко области на страната, Районна прокуратура – Русе ги привлече като обвиняеми за извършени кражби и палеж в Русенско.

      Става дума за двама мъже на възраст 39 и 41 години, които в съучастие са направили опит за кражба на пари от банков клон в с. Ценово, област Русе, откраднали са лек автомобил от същото населено място и са го запалили в землището на с.Стърмен, за да прикрият следите си.

      С постановления на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Русе обвиняемите са били задържани за срок до 72 часа, а впоследствие по искане на Районна прокуратура – Русе, Районен съд – Бяла е взел спрямо всеки един от тях мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Съдебният акт е обжалван от обвиняемите и предстои разглеждане на жалбите им от Окръжен съд – Русе.

      Към настоящия момент по делото са извършени множество и различни действия по разследването – разпитани са свидетели, извършени са претърсвания и изземвания, както и огледи на места и вещи, назначени са множество експертизи, част от които вече са изготвени.

      По делото се събират доказателства за съпричастност и на други лица към горните престъпления, както и доказателства за извършени престъпления от двамата обвиняеми в други населени места в страната. Действията по разследването продължават под ръководството на Районна прокуратура – Русе, като по делото предстои извършване на още процесуално-следствени действия – разпити на свидетели, назначаване на експертизи и други.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ