петък, 27.09.24
22.9 C
София
27 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Белият дом: Предложението за прекратяване на огъня беше съгласувано с Израел

      Пред Общото събрание на ООН Нетаняху заяви, че Израел ще продължи да атакува Хизбула

      Говорителят на Белия дом Карин Жан-Пиер заяви, че неотдавнашното съвместно изявление е ясен призив за временно прекратяване на огъня, за да се създаде пространство за дипломация, позволявайки на жителите от двете страни на границата да се завърнат у дома. Жан-Пиер добави, че изявлението е съгласувано с израелската страна.
      Съветникът по комуникациите в Белия дом по националната сигурност Джон Кърби каза, че изявлението „не е просто направено във вакуум“.
      Не само страните, подписали плана, знаеха за съдържанието му, „но и самият Израел“
      Но когато израелският министър-председател Бенямин Нетаняху пристигна в Ню Йорк в четвъртък за петъчната си реч пред Общото събрание на ООН, той каза, че Израел ще продължи да атакува Хизбула, докато израелците, евакуирани от северната граница, могат безопасно да се завърнат у дома.
      Нетаняху каза, че има много „фалшиви новини“. Пресслужбата на правителството в Йерусалим заяви, че Съединените щати само са информирали Израел за намерението си да представят предложение за прекратяване на огъня заедно с други.
      Говорителят на Белия дом Карин Жан-Пиер каза, че „съвместното изявление е ясен призив“ за временно прекратяване на огъня, за да се отвори пространство за дипломация, така че жителите от двете страни на границата да могат да се върнат у дома.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ