неделя, 29.09.24
18.9 C
София
21 C
Пловдив
19 C
Варна
Search Suggestions

      Ливърпул се измъчи срещу Уулвърхемптън, но поведе колоната във Висшата лига

      До края на мача мърсисайдци показаха добър контрол върху събитията на терена и не допуснаха опасни положения пред вратата на Алисон

      Ливърпул постигна трудна победа срещу Уулвърхемптън с 2:1 като гост на „Молиню“ и се изкачи на върха във Висшата лига. Мърсисайдци поведоха в добавеното време на първата част с гол на Ибрахима Конате. В 56-ата минута Райън Аит-Нури изравни след грешка в отбраната на „червените“, но малко след това Мохамед Салах донесе трите точки на Ливърпул.

      Мърсисайдци вече са с 15 точки, с една повече от Манчестър Сити. „Вълците“ се намират в другата част на класирането и са последни с едва една спечелена точка от началото на сезона. За Ливърпул предстои домакинство на Болоня в Шампионската лига, след което „червените“ ще играят с Кристъл Палас. Уулвърхмептън ще гостува на Брентфорд в следващия кръг.

      В 12-ата минута играчите на Арне Слот имаха претенции за дузпа заради задържане срещу Мохамед Салах. Антъни Тейлър обаче си замълча.

      10 минути след това Матеуш Куня стреля от границата на пеналтерията. Ударът на бразилеца бе спасен от Алисон, който се завърна на вратата на Ливърпул след контузия.

      В 32-ата минута Трент Александър-Арнолд изпълни пряк свободен удар от отлична позиция. Опитът му беше спасен е лекота от Сам Джонстън.

      Седем минути по-късно мърсисайдци организираха първата си наистина добра атаката. Върджил Ван Дайк изведе Анди Робъртсън по левия фланг. Бранителят отправи подканващо центриране, което бе засечено от Доминик Собослай. Унгарецът обаче се отчете с голям пропуск от вътрешността на вратарското поле и Сам Джонстън се намеси.

      Ливърпул откри резултата във втората минута на добавеното време на първата част. Диого Жота центрира от левия фланг и сложи топката на главата на Ибрахима Конате, който се извиси и реализира за 1:0.

      В 50-ата минута се откри отличен шанс пред Мохамед Салах. Той стреля от границата на наказателното поле, но изпълнението му бе неточно.

      Шест минути след това Уулвърхемптън изравни. Конате и Алисон не се разбраха и Йорген Странд Ларсен открадна топката от бранителя в пеналтерията. Той върна Карлуш Форбс, който не нацели добре топката. С голяма доза късмет тя се озова на пътя на Райън Аит-Нури, който вкара от близко разстояние.

      По-малко от 60 секунди, след като попадението на домакините бе признато от ВАР, „червените“ получиха дузпа. Нелсон Семедо задържа Диого Жота. Зад топката застана Мохамед Салах, който не остави шансове на Джонстън.

      В 68-ата минута Куня пробва късмета си от границата на пеналтерията, но изстрелът му намери целта.

      10 минути по-късно резервата Къртис Джоунс можеше да осигури успеха на Ливърпул. Той стреля от границата на наказателното поле. Джонстън обаче спаси.

      До края на мача мърсисайдци показаха добър контрол върху събитията на терена и не допуснаха опасни положения пред вратата на Алисон.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ