вторник, 01.10.24
12.9 C
София
17 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      „Булгаргаз“ предлага поскъпване на газа за октомври с почти 3%

      Окончателно предложената цена за октомври, по която „Булгаргаз“ ще продава природен газ на крайните снабдители и на лица, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия, е 63,72 лева/мегаватчас (MWh), без акциз и ДДС, съобщиха от обществения доставчик. За сравнение, текущите ценови нива на газов хъб TTF са на нива над 38 евро/MWh, или над 74 лв./MWh, изтъкват от „Булгаргаз“.

      КЕВР утвърди цена на природния газ за септември от 61,91 лева за мегаватчас (MWh) – без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС. Предложената цена за октомври е с 1,81 лв./MWh по-висока от действащата за септември или с 2,92 процента.

      На 26 септември на открито заседание Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) обсъди доклад по внесеното на 11 септември заявление на „Булгаргаз“ за утвърждаване на цена за октомври. Тогава в анализа, изготвен въз основа на представените от „Булгаргаз“ данни и документи и след направени изчисления, се предлагаше цената на природния газ през октомври да бъде 63,87 лв. за мегаватчас – без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ