Search Suggestions
      понеделник, 07.10.24
      18.9 C
      София
      24 C
      Пловдив
      20.8 C
      Варна
      Search Suggestions

          Ураганът Милтън заплашва с нови опустошения Флорида

          Очаква се да достигне сушата около залива Тампа в сряда

          Ураганът Милтън се е насочил към крайбрежието на Персийския залив.. Милтън се засилва край бреговете на Мексико и може да застраши животи, когато достигне западното крайбрежие на щата в средата на седмицата, съобщи Националният център за ураганите (NHC), предава ВВС.

          Новата опасност идва само 10 дни след като бурята Хелън – най-смъртоносната буря на континента след Катрина през 2005 г. – разкъса югоизточната част на САЩ, убивайки най-малко 225 души. Стотици други все още са в неизвестност. Милтън се засили от тропическа буря до ураган в неделя и до понеделник сутринта поддържаше скорост на вятъра от близо 155 км/ч.

          Очаква се той да се засили допълнително, превръщайки се в голям ураган, преди да достигне сушата около залива Тампа в сряда. Държавни служители отправиха предупреждения към жителите. Ръководителя на отдела за управление на извънредни ситуации на Флорида, Кевин Гътри, предупреди местните да се подготвят за „най-голямата евакуация, която най-вероятно сме виждали от 2017 г. насам, урагана Ирма“. Той призова жителите на Флорида да имат „план за готовност“.

          Президентът Джо Байдън нареди още 500 войници да бъдат изпратени в Северна Каролина. Войските – които сега наброяват общо 1500 – ще работят с хиляди правителствени хуманитарни работници и Националната гвардия. До момента Байдън е одобрил почти 140 милиона долара (107 милиона британски лири) федерална помощ.

          - Реклама -
          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Реклама -

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions