Search Suggestions
      събота, 19.10.24
      Search Suggestions

          Биреният сектор в Европа осигурява над 2 млн. работни места

          Всяко работно място в сектора генерира още 17 в икономиката

          Над 2 млн. работни места осигурява биреният сектор в Европа, става ясно от данните, огласени от „Пивовари в Европа“, чието седалище е в Брюксел. Освен това, всяко работно място в сектора генерира още 17 в икономиката. Пивоварите отчитат, че производството на бира се повишава, но все още е под предпандемичното равнище през 2019-та година. Пак оттогава разходите за производство на кехлибарената течност са скочили с между 20 и 25 на сто. Като основен проблем пред сектора генералният секретар на „Пивовари от Европа“ Джулия Леферман определя бюрокрацията:

          „Наблюдаваме повишаване на регулаторната дейност, която създава повече бюрокрация, в т.ч. и за пивоварния сектор. Колкото повече е тя, толкова повече са разходите за производителите, за да отговорят на новите изисквания.  Този товар може да се окаже изключително тежък за по-дребните пивовари, но пък и колкото по-голям е бизнесът, толкова по-големи са разходите и за него“. 

          Чешкият евродепутат от ЕНП Томаш Здеховски коментира „Бирата е част от световното културно наследство и ние сме тук, за да подкрепим пивоварите. Като председател на бирен клуб виждам, че е много необходимо за сектора да има политическа подкрепа за производството на бира. както и да се покаже на самите пивовари, че Европа е готова да ги подкрепи“.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions