Search Suggestions
      вторник, 22.10.24
      Search Suggestions

          Блинкен разговаря с Нетаняху в Йерусалим

          Блинкен пристигна в Израел в опит да възобнови преговорите за прекратяване на огъня

          Държавният секретар Антъни Блинкен в моемнта провежда среща с израелския премиер Бенямин Нетаняху в Йерусалим, съобщи кабинетът на министър-председателя. Повече подробности за техния разговор ще станат ясни след като той приключи.

          Държавният секретар на САЩ, Антъни Блинкен, пристигна в Израел в опит да възобнови преговорите за прекратяване на огъня в Газа и Ливан. Пристигането на Блинкен бележи единадесетото му посещение в Близкия изток от началото на войната в Газа преди повече от година. Това обаче е първото му такова след ескалирането на конфликта на Израел с Хизбула в края на миналия месец и очакванията за опита му да овладее военните действия изглеждат ниски.

          По време на пътуването си с няколко спирки Блинкен се очаква да направи още един опит да посредничи за прекратяване на огъня между Израел и Хамас и да проучи дипломатическо решение на войната на Израел срещу Хизбула в Ливан. Той кацна, когато Хизбула заяви, че е изстреляла ракети срещу Израел, а израелската армия каза, че продължава да нанася удари по цели на бойци в Ливан. Посещението започна неблагоприятно, тъй като заради изстреляните ракети със среден обсег към Тел Авив, временно се затвори летище Бен Гурион, на което Блинкен кацна, според израелските медии.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions