Search Suggestions
      вторник, 22.10.24
      Search Suggestions

          Израел арестува 7 палестинци за предполагаем заговор за убийство в полза на Иран

          Израелската полиция арестува седем палестински жители на Източен Йерусалим по подозрение, че са планирали да убият израелски учен и кмет на града по заповед на Иран.

          „Шин Бет и Централното звено за разследване на районната полиция в Йерусалим арестуваха седем жители от квартал Бейт Сафафа в Йерусалим“, се казва в изявление на полицията.

          „Тези лица, под ръководството на Иран, са планирали да убият висш израелски учен и кмет на голям израелски град“, се казва още в него.

          Полицията твърди, че групата е имала за задача също така да взриви полицейски автомобил и да хвърли граната по къща с обещано плащане от 200 000 израелски шекела (53 000 долара).

          Заподозрените са били задържани близо до резиденцията на учения, след като са я фотографирали преди планираното убийство.

          „Това разследване подчертава усилията на Иран да вербува израелски граждани за тероризъм“, се казва в изявлението, цитирано от израелски служител по сигурността.

          Новината за арестите идва ден след като израелската полиция съобщи, че е разбила седемчленна група от израелски граждани, които са шпионирали военни бази и енергийна инфраструктура за иранското разузнаване.

          Седемте израелци са били от град Хайфа и северните райони на страната.

          Само няколко седмици преди това израелската полиция съобщи за ареста на израелец по подозрение, че е бил вербуван от Иран да планира убийството на високопоставени служители, включително на министър-председателя Бенямин Нетаняху.

          Понастоящем Израел е ангажиран в конфликт на няколко фронта с подкрепяни от Иран групировки, включително Хизбула в Ливан, Хамас в Газа и бунтовниците хути в Йемен.

          Израел също така обеща да отвърне на ракетното нападение от страна на Техеран на 1 октомври.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions