Search Suggestions
      сряда, 23.10.24
      Search Suggestions

          Ердоган за Гюлен: Една непочтена смърт, подобно на други демони в човешка маска в историята

          Турският президент нарече Гюлен "главен предател"


          Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган коментира смъртта на Фетхуллах Гюлен в речта си на разширената среща на лидерите на провинциите на неговата партия. Ердоган каза: „Краят на онези, които манипулираха децата на нацията, като твърдяха, че е за служба и благодарност, беше непочтена смърт, подобно на други демони в човешка маска в историята“.
          В речта си Ердоган каза, че Гюлен е напуснал света, „без да отчете кръвта на мъчениците“.
          Ердоган нарече Гюлен „главен предател“.
          „Ние поставихме предателите от FETO на мястото им. Въпреки че платихме цената по време на трудната борба, ние не накарахме нашата нация да плати цената. Никога не сме се отклонявали от посоката на нацията“, каза Ердоган и продължи думите си по следния начин :
          „Те не платиха за престъпленията си, престъпления срещу хора, чиито права те погазиха, срещу хора, които направиха мъченици. Но те не могат да избягат от божественото правосъдие. Аллах има сурова присъда за тях. Аллах ще им поиска сметка за всяко злодеяние, което са извършили срещу нацията“, заяви турският президент.
          „Като държава ние ще продължим борбата си с решителност, докато FETO бъде напълно разбита ликвидирани. Всички институции на нашата държава ще умрат срещу хиените FETO, независимо дали в страната или в най-отдалечения ъгъл на света.“
          Гюлен, водач на движението „Хизмет“, почина в неделя на 83-годишна възраст в САЩ, където живееше от 1999 г. Първоначално Гюлен беше съюзник на Ердоган, но впоследствие в отношенията им настъпи разрив. След опита за преврат в Турция през юли 2016 г. правителството обвини Гюлен и привържениците му в организиране на преврата, а движението на проповедника беше определено от турските власти като „Фетхуллахистка терористична организация“ (ФЕТО). Турция обаче не успя да постигне екстрадицията му от САЩ, за да го изправи пред съд в родината му.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions