Search Suggestions
      четвъртък, 03.07.25
      Search Suggestions
          - Реклама -
          - Реклама -
          - Реклама -

          Консумацията на боровинки забавя стареенето и предпазва от рак на дебелото черво

          Ако консумирате по една чаша боровинки дневно, може не само да удължите живота си, но и да намалите риска от често срещани заболявания.

          - Реклама -

          Лекар разкри, че ежедневно консумира боровинки, за да се предпази от рак на дебелото черво и да намали нивата на холестерола. Но ползите за здравето не свършват с това. Д-р Нийл Полвин, специалист по дълголетие и регенеративна медицина с над две десетилетия опит, насърчава хората да се откажат от нездравословните навици в името на по-здравословен живот.

          В статия за „Си Ен Би Си“ той изтъква една храна, която хората може би трябва да започнат да консумират повече:

          „Боровинките са една от храните, които ям всеки ден, за да насърчавам дълголетието. Те са вкусни, нискокалорични и пълни с витамини и антиоксиданти, които защитават тялото ви от инфекции като броня“.

          Експертът се наслаждава на боровинките по различни начини, независимо дали са смесени с кисело мляко, блендирани в смути или просто консумирани като закуска. Той разкрива, че „боровинките имат пребиотичен ефект, който регулира бактериите, облекчава чревните възпаления и може да помогне за предотвратяване на рака на дебелото черво“.

          „Тъй като боровинките са богати на разтворими фибри, те помагат за премахването на жлъчката в червата, както и на такива неща като мастни киселини, соли, метали и билирубин – вещество, което се образува при разграждането на червените кръвни клетки. Този процес може да намали лошия холестерол, както и да понижи риска от сърдечни заболявания“, добави Полвин.

          Боровинките са пълни с антиоксиданти, които не само защитават здравите клетки и подпомагат възстановяването на ДНК, но и са богати на антоцианини, които им придават характерния син оттенък. Тези малки енергийни източници са фантастични за поддържане на здравето на мозъка, очите и сърцето, като една чаша осигурява 16% от дневните ви нужди от витамин С.

          Любителите на фитнеса ще се зарадват да научат, че плодовете могат също така да помогнат за намаляване на мускулните увреждания и болки, благодарение на 24% от дневната стойност на витамин К, който се съдържа в една чаша и подпомага изграждането на костите и съсирването на кръвта.

          Едно проучване, обхванало над 16 000 души, установи, че консумацията на боровинки и ягоди може да забави умственото стареене с до 2 години и половина.

          Доказано е, че фибрите, витамините, минералите и антиоксидантите в тези плодове намаляват възпалението и други рискови фактори за диабет тип 2 и сърдечносъдови заболявания.

          Ако консумирате по една чаша боровинки дневно, може не само да удължите живота си, но и да намалите риска от често срещани заболявания.

          - Реклама -

          Лекар разкри, че ежедневно консумира боровинки, за да се предпази от рак на дебелото черво и да намали нивата на холестерола. Но ползите за здравето не свършват с това. Д-р Нийл Полвин, специалист по дълголетие и регенеративна медицина с над две десетилетия опит, насърчава хората да се откажат от нездравословните навици в името на по-здравословен живот.

          В статия за „Си Ен Би Си“ той изтъква една храна, която хората може би трябва да започнат да консумират повече:

          „Боровинките са една от храните, които ям всеки ден, за да насърчавам дълголетието. Те са вкусни, нискокалорични и пълни с витамини и антиоксиданти, които защитават тялото ви от инфекции като броня“.

          Експертът се наслаждава на боровинките по различни начини, независимо дали са смесени с кисело мляко, блендирани в смути или просто консумирани като закуска. Той разкрива, че „боровинките имат пребиотичен ефект, който регулира бактериите, облекчава чревните възпаления и може да помогне за предотвратяване на рака на дебелото черво“.

          „Тъй като боровинките са богати на разтворими фибри, те помагат за премахването на жлъчката в червата, както и на такива неща като мастни киселини, соли, метали и билирубин – вещество, което се образува при разграждането на червените кръвни клетки. Този процес може да намали лошия холестерол, както и да понижи риска от сърдечни заболявания“, добави Полвин.

          Боровинките са пълни с антиоксиданти, които не само защитават здравите клетки и подпомагат възстановяването на ДНК, но и са богати на антоцианини, които им придават характерния син оттенък. Тези малки енергийни източници са фантастични за поддържане на здравето на мозъка, очите и сърцето, като една чаша осигурява 16% от дневните ви нужди от витамин С.

          Любителите на фитнеса ще се зарадват да научат, че плодовете могат също така да помогнат за намаляване на мускулните увреждания и болки, благодарение на 24% от дневната стойност на витамин К, който се съдържа в една чаша и подпомага изграждането на костите и съсирването на кръвта.

          Едно проучване, обхванало над 16 000 души, установи, че консумацията на боровинки и ягоди може да забави умственото стареене с до 2 години и половина.

          Доказано е, че фибрите, витамините, минералите и антиоксидантите в тези плодове намаляват възпалението и други рискови фактори за диабет тип 2 и сърдечносъдови заболявания.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          Седем са новите случаи на туберкулоза в Силистренско

          Седем нови случая на заболели от туберкулоза са регистрирани в област Силистра след проведена Седмица на отворените врати за скрининг на риска от заболяването....

          Д-р Ненков с ОСТРА реакция: Срам и позор! Човек извън реалността!

          Един от водещите анестезиолози и бивш министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков остро разкритикува думите на депутата от „Има такъв народ“ (ИТН) Тошко Йорданов,...

          Трябва ли да спирате витамин D през лятото? Експертите казват: не прибързвайте!

          С настъпването на лятото много хора прекарват повече време на слънце, което подпомага естественото производство на витамин D. Но достатъчно ли е това, за...

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          - Реклама -
          ТОП ДНЕС
          ТОП 14 ДНИ

          Зареждане…

          Зареждане…

          - Реклама -
          - Реклама -
          - Реклама -
          Search Suggestions
              Search Suggestions