понеделник, 23.09.24
13.8 C
София
19 C
Пловдив
18 C
Варна
Search Suggestions

      Български учени на крачка да открият противовирусен препарат срещу Covid-19

      Със сигурност ще отнеме време да анализираме кое от оборудването би могло да ни помогне за разгадаване на фазите на развитие на молекулата. 

      Да хванем на входа вируса преди да е влязъл в организма, това е революция, считат откривателите, като допълват, че шансът е много голям. 

      Нека се мобилизираме и всеки да бъде личен участник в борбата срещу коронавируса, призова Филип Фратев, български химик и астроном, ръководител е на Обсерватория „Звездно Общество“. 

      Изработва се противовирусен препарат, който ще става за лечение. До този момент разполагат със структурата на вируса. В момента учените имат нужда от подкрепата на държавата, от сериозна помощ. Идеята е да се привлекат много учени от БАН. Трябва да се открият кои елементи са необходими и да се създадат, ако това е необходимо. Защото не всички се съдържат в природата. 

      Нека направим един български национален отбор, призовават специалистите. За това ни е нужда логистична и финансова подкрепа. До два или три месеца молекулата може да е готова, категорични са учените. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ