София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 3 °C Велико Търново 3°C - облачно Пловдив 4 °C Пловдив 4°C - мараня Варна 6 °C Варна 6°C - ясно небе Бургас 7 °C Бургас 7°C - предимно облачно

18 години затвор за мъж за блудство и изнасилване

Присъдата подлежи на обжалване пред Софийски градски съд


По обвинение на Софийска районна прокуратура (СРП) 37-годишен мъж е осъден на 18 години затвор за изнасилване и блудство.

За времето от около 22, 00 часа на 13.02.2020 г. до около 07,30 часа на 14.02.2020 г. в апартамент в ж.к. „Люлин“ в гр. София,обвиняемият С.С. в условията на продължавано престъпление, с две отделни деяния е извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на Л.Т., като е употребил за това сила - удрял я с юмруци по главата и торса. След това обвиняемият се съвкупил с жената, като я принудил отново със сила – удрял я по лицето, главата и тялото. 

Софийски районен съд призна обвиняемия за виновен по повдигнатото му обвинение и наложи на С.С. наказание „лишаване от свобода“ за срок от 18 години, което той следва да изтърпи ефективно при първоначален „строг“ режим.

Присъдата подлежи на обжалване пред Софийски градски съд, съобщиха от пресцентъра на СРП.