София 27 °C София 27°C - разкъсана облачност Велико Търново 21 °C Велико Търново 21°C - облачно Пловдив 30 °C Пловдив 30°C - предимно облачно Варна 25 °C Варна 25°C - ясно небе Бургас 28 °C Бургас 28°C - разкъсана облачност

Доц. Киселова: И ГЕРБ и ДПС трябва да се замислят за смяна на лидерите

Според нея част от причините да сме в толкова дълга криза, може би се корени в лидерите на партиите

26 дниПолитика 4 Иванина Игнатова

Качеството на речта в парламента спада. Тази тенденция открои преподавателят по конституционно право доц. Наталия Киселова пред Дарик. Според нея това е много опасно, защото опростачването на речта се пренася чрез медиите към обществото. По думите ѝ така се стига до агресия, а след това и до насилие. Тя обясни, че всеки ден виждаме и изживяваме такива примери.

“Когато вече вътрешните задръжки във всеки у нас падат това води до агресия, а  прераства в насилие и примерите затова са не само през шофирането, но и в смъртните случаи, за които чуваме за съжаление в новините, които се превръщат като криминални хроника. Това не е болест само на българското общество и на другите така демократични общества. Това е много сериозен проблем”, посочи Киселова.

Според нея и лидерите на други партии, освен тези на "Да, България" и БСП, трябва да помислят за оттегляне.

"След като двама от лидерите от предишния парламент се оттеглиха, къде доброволно - Христо Иванов, къде доброзорно - Корнелия Нинова, ми струва че и в първата и втората парламентарна група също трябва да помислят за това. Част от причините да сме в толкова дълга криза не се корени в това, че съществуват партия ГЕРБ и партия ДПС, а може би в техните лидери. Това е част от преосмислянето, без да правим революция в парламентарното управление", добави Киселова.

Снимка: БГНЕС