София 13 °C София 13°C - разкъсана облачност Велико Търново 12 °C Велико Търново 12°C - предимно облачно Пловдив 18 °C Пловдив 18°C - предимно облачно Варна 11 °C Варна 11°C - облачно Бургас 13 °C Бургас 13°C - облачно

ДПС се регистрира в ЦИК за участие в предстоящите предсрочни парламентарни избори на 2 април

Карадайъ подчерта необходимостта от диалог, за да бъде формиран кабинет след поредните избори

пропускане
6 чИзбори 617

Движението за права и свободи (ДПС) се регистрира в Централната избирателна комисия (ЦИК) за участие в предстоящите предсрочни парламентарни избори на 2 април.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ подчерта необходимостта от диалог, за да бъде формиран кабинет след поредните избори. Според него трябва да се осъзнае, че вече са нужни повече от 2 политически формации за съставянето на правителство.

Карадайъ коментира и темата "Магнитски". Той заяви, че за правосъдието е по-важно доказателствата и фактите по казуса Nexo, където става дума за пряко финансиране на лица и субекти:

"Обръчът от партии на кръга "Капитал", който се финансира от доказани виновни - говоря за Nexo - които бяха разследвани от прокуратурата в САЩ, те дали ще участват в изборите като партии изобщо? Също седи този въпрос, защото за г-н Пеевски като говорим, и ако върховенството на закона е ценност за нас, ние най-нормално трябва да изчакаме и да извървим законовата процедура, за да видим кой е виновен или невинен. Докато за Nexo като говорим, там има призната вина, има разследване, има платени десетки милиони за призната вина и в един момент тези партии от обръча от партии на олигархично-медийния кръг "Капитал", на медийния монополист, дали ще участват в изборите? На мен също ми е любопитно. Този въпрос също трябва да се задава, този въпрос седи на дневен ред".