София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Драгомир Заков: Може би ще се наложи да преразгледаме българското законодателство

Той участва в заседание на Съвета на министрите на отбраната в Брюксел
10 сПолитика 425 Христина Владимирова

„Одобрихме хъба за иновации на Европейския съюз, който допълва хъбовете и другите инструменти по линия на НАТО“, заяви министърът на отбраната Драгомир Заков. Той взе участие в заседание на Съвета на министрите на отбраната в Брюксел. 

„Обсъдихме съвместното придобиване и изграждане на способности. Знаете, че за Българската армия и България това е изключително важно и в този контекст може би ще се наложи да преразгледаме българското законодателство, защото би било неприятно, ако тези иницативи в Европейския съюз се развиват, но нашето законодателство не еволюира в тази посока“, каза той. 

По време на срещата е била обсъдена и допълнителна помощ за Украйна. 

„Украйна има нужда от много подкрепа – военна, хуманитарна, логистична“, съобщи министърът на отбраната. Заков съобщи, че „държавите от ЕС са поеха ангажимент да продължават да търсят възможности тази помощ да бъде осигурена, избягвайки дублиране с подобни инициативи извън ЕС“. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!