София 20 °C София 20°C - предимно ясно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - кратковременен пороен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 21 °C Варна 21°C - кратковременен пороен дъжд Бургас 23 °C Бургас 23°C - облачно

Ердоган призовава ислямския свят да предприеме действия срещу израелските кланета в Газа

"Голият Израел е заплаха не само за Палестина, а за човечеството като цяло", казва турският президент

7 дниПолитика 13 Васил Василев

„Кога Организацията за ислямско сътрудничество ще предприеме действия, за да сложи край на „геноцида“ на Израел? Кога глобалната ислямска общност ще защити правата, живота и достойнството на нашите палестински братя и сестри". Това попита турският президент Реджеп Тайип Ердоган в речта си, докато говори на седмичното парламентарно заседание на управляващата Партия на справедливостта и развитието. „Голият Израел е заплаха не само за Палестина или Газа, но и за глобалния мир и човечеството като цяло. Ционизмът се демаскира по целия свят. Младите хора започват да виждат как ционизмът е „незаконна перверзия“ и се надявам тази революция да освободи света от „ционистката перверзия“. Нито една държава не е в безопасност, освен ако Израел не е принуден да спазва международното право", каза още Ердоган. 

"Кога Организацията за ислямско сътрудничество ще приложи ефективна превантивна политика за спиране на „геноцида“ на Израел? Кога глобалната ислямска общност ще защити правата, живота и достойнството на палестинските братя и сестри?", попита още турският президент.