София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Христо Иванов отрече: Акцентът не е колко министерства ще имаме

Коментар на съпредседателяна ДБ след консултация при президента
5 мПолитика 364 Ивана Иванова

Снимка: Булфото

Технически причини в "Демократична България", а не проблеми и различия, са забавили подписването на коалиционното споразумение. Това коментира съпредседателят на ДБ Христо Иванов след консултация при президента Румен Радев.

Предстоят ни решения на съответните органи на трите партии, за да приключим процеса по преговори с колегите от ПП. Ние преговаряме с мандатоносителя, за да му дадем подкрепа. Очакваме това да бъде завършено утре от наша страна.  Стана забавяне по наша вина и то изключително по технологични причини. Вчера сутринта получихме текста на приложенията към споразумението, които са големи и става дума за отделните политики. Трябва нашите експерти да се запознаят с тях. Това е технология. Изобщо не става дума за проблем или различия, категоричен бе той.

"Акцентът не е колко министерства ще имаме. Водим разговори как да структурираме най-добре нашият принос, защото "Демократична България" има изключителен капитал - експертен и на обществено доверие за защитите на природното ни наследство, сектор сигурност, правосъдието и т.н", каза той.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!