София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Комисията за Нотариуса ще изслуша Ивайла Бакалова и Веселин Денков

Това е второ заседание на комисията

1 месецКрими 7 Иванина Игнатова

Временната комисия в парламента, която трябва разследва групата на Нотариуса, ще изслуша Ивайла Бакалова и съпруга й Веселин Денков. Имената на двамата бяха свързани с името на Мартин Божанов след разследване на Антикорупционния фонд.

В него се твърди, че проследява кой, как и срещу каква сума урежда освобождаване от арест в Специализирания съд. Разследването съдържа записи на разговори, направени от Ивайла Бакалова, след като Веселин Денков е задържан през септември 2020 година, по обвинение за участие в престъпна група за рекет и изнудване.В записите се обсъжда сума не по-малка от 100 000 евро, за да се уреди освобождаването му.

Това е второ заседание на комисията.

На първото бяха изслушани съдия Владислава Цариградска, която е била заплашвана от Нотариуса и бившият районен прокурор Невена Зартова, за която излезе информация, че е била свързана с групата на Божанов.