София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Крум Зарков: Промените в Изборния кодекс внасят съмнение в процеса на гласуване

"Да търгуваш с кода на машините е носенс", подчерта Министърът на правосъдието

1 годинаПолитика 16 Николай Парашкевов

Не вярвам, защото да търгуваш с кода на машините е носенс. Знам само, че този код е регулиран и има процедура как може да се види, това заяви Министърът на правосъдието Крум Зарков пред bTV.

Според него дебатът за промени в Изборния кодекс само внася съмнения в изборния процес.

"Това беше един предизвестен погром. Погром, защото решенията са грешни по много причини и мисял, че са ясни на тези, които внасят. Комбинация от два типа гласуване в една секция обезмисля всичките усилия за честен вот, гарантира крайният резултат. Ще направи организацията на изборите много трудна", категоричен бе Зарков.

Всичко това сме го минали и не е предмет на въпросителна. Затова казвам, че е погром. А защо е предизвестен, защото ГЕРБ и ДПС отдавна са петимни за този погром, но имаше една партия - БСП, която ги спираше през годините и в момента, в който ПГ на партията под натиска на председателя обърна позицията, беше ясно какво ще се случи, заяви социалистът.

Електоратът на БСП с нищо не е по-малко умен от другите електорати. Не приемам това нещо, добави Министърът на правосъдието за това дали Левицата има по-ниски резултати на изборите, защото нейните избиратели се страхуват от машинния вот.