София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Лозан Панов: Колеги, отстранете незабавно и.ф. главен прокурор!

Това призова бившият председател на ВКС прокурорската общност.

2 месецаПолитика 4 Катерина Найденова

С призив "да се направят последни възможни усилия, преди „Титаник“ да се е разбил" се обърна Лозан Панов към прокурорската колегия към ВСС. Към тях Панов отправи и публична молба да упражняват своите правомощия и да намалят максимално щетите от пълния срив на доверие в институцията. 


"Самите те ще се върнат  в съдебната зала и е добре да си дадат сметка за професионалното и лично достойнство, с което ще пледират там", каза още Панов.


Той смята, че убийството на Мартин Божанов – Нотариуса е извадило на показ пораженията от разрушителния процес в имунната система на държавния организъм, които протичат в продължение години.


„Ако някой все още се е съмнявал, че страната ни се управлява със заплахи, подслушване, следене, изнудване, шантаж, рекет, манипулиране на общественото мнение до степен да се създава една паралелна реалност, случващото от последните седмици е достатъчно, за да разсее тези съмнения",  заяви бившият председател на ВКС.


"В миналото, под външен натиск законодателят „финтира“ партньорите ни като създаде паралелни на автентичните структури като специализираните съдилища и КПКОНПИ, които се превърнаха в нови, още по-мощни оръжия в ръцете на мафията. Сега се прави подобен опит с комисиите към Народното събрание и ВСС, които обаче са поредното признание, че автентичните държавни органи са напълно делегитимирани от своите представители. Допълнително „делкането“ не предвещава по-добри времена", каза още той.


"Колко дълго още българските граждани ще гледат разврата в дома на Темида, който финансират със своите данъци? Колко дълго криминалният контингент ще се наслаждава на срамотите под червените тоги? Колко дълго още ще гледаме коленичилите пред мафията безпомощни институции? Главният прокурор стои на върха на една пирамида и символно олицетворява институцията", категоричен е Панов.


"Българската прокуратура спешно се нуждае от силен характер с висок професионален интегритет. Колеги, отстранете незабавно и.ф. главен прокурор!", призовава още той.