София 8 °C София 8°C - облачно Велико Търново 6 °C Велико Търново 6°C - лека мъгла Пловдив 11 °C Пловдив 11°C - мараня Варна 9 °C Варна 9°C - облачно Бургас 10 °C Бургас 10°C - облачно

Меджидиев: През годините е неглижиран проектът за модернизиране на спешната помощ

Да спрем да говорим за тотални реформи, да се обединим надпартийно, призова здравният министър

41 сЗдраве 421 Александър Евстатиев

"През годините много е неглижиран проектът за модернизиране на спешната медицинска помощ", каза служебният министър на здравеопазването Асен Меджидиев в свое изказване в НС.

"В Министерството на здравеопазването се полагат огромни усилия дейностите по проекта да бъдат реализирани качествено и в срок. Да спрем да говорим за тотални реформи, да се обединим надпартийно, да започнем съвместно с една обща цел - да подобряваме нещата и да започнем от спешната помощ", заяви Меджидиев. 

По думите му вече са доставени 358 линейки. В процес на оценка е процедурата за избор на изпълнители за обзавеждане на обектите. Предстои обществена поръчка за още 42 линейки.

Проектът „Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ", е финансиран по оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020. Проектът е на стойност 164 млн. лева, крайният срок е 23 декември 2023 г.