София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 3 °C Велико Търново 3°C - облачно Пловдив 4 °C Пловдив 4°C - мараня Варна 6 °C Варна 6°C - ясно небе Бургас 7 °C Бургас 7°C - предимно облачно

Момчето, извадило пистолет в час, ще учи самò вкъщи

"Майката беше полужива, щеше да се свлече", разказа директорката на училището

42 сКрими 198

Момчето, което внесе пневматичен пистолет в час по история във Френската гимназия на 26 януари, е изведено в самостоятелна форма на обучение. Това означава, че всичките му петици и шестици от първия срок няма да се признаят и ще държи годишни изпити.

Това съобщи за “24 часа” директорката Емилия Богданова. Решението е било взето на педагогически съвет във вторник, на който присъствали и родителите на вече пълнолетния младеж.

"Майката беше полужива, щеше да се свлече", разказа директорката. Наложило се единият педагогически съветник да държи под ръка жената, за да не припадне. Родителите не са знаели за придобивката на сина си. Купил си е пистолета същия ден. Носел го с кутията и касовата бележка.

Също във вторник в гимназията провели и среща на учениците от групата по история, за да успокоят 12-класниците и родителите им. Продължила 3 часа. Съучениците в няколко публикации във фейсбук твърдяха, че момчето е проявявало агресия отдавна, носело и боксове в училище и се страхуват от него. Зарекоха се да пишат до институциите, докато не се вземат мерки.