София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Нинова: Евродепутатите, излъчени от социалистите, не заслужават да бъдат повторно издигнати

"Те провеждаха политика, различна от тази, за която са изпратени от България и от БСП"

25 дниПолитика 11 Иванина Игнатова

Според Корнелия Нинова евродепутатите, излъчени от социалистите, не заслужават да бъдат повторно издигнати. 

„През годините, в които бяха евродепутати, те провеждаха политика, различна от тази, за която са изпратени от България и от БСП. Въпреки решението на нашите органи всеки първи вторник на месеца да имаме съвместни заседания на „Позитано“, на които да обсъждаме общи позиции, това не се състоя нито веднъж. Някои от тях не са стъпвали с години на „Позитано“ – това е изключително нелоялно и некоректно“, даде пример Корнелия Нинова.

И отбеляза, че нито един от тях, с изключение на Цветелина Пенкова, не е отчел дейността си пред Националния съвет на партията.

 „Най-лесно е да си затваряш очите и нямаш никакви проблеми, никой не ти е опонент, но си отстъпваш от принципите и предваш стотици хиляди, които ти вярват, че като си казал, това ще правя – това правиш. При мен и моя екип да е да и не е не.  Не можем да си позволим да лъжем хиляди хора, за да уредим десет на позиции и високи заплати. А сме имали много такива възможности през годините, предлагали са ни всякакви неща, но оставаме принципни и затова казвам, че сме единствената алтернатива“, каза още Нинова във връзка с последователността в политиката. 

Снимка: БГНЕС