София 23 °C София 23°C - предимно ясно Велико Търново 22 °C Велико Търново 22°C - облачно Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно облачно Варна 27 °C Варна 27°C - разкъсана облачност Бургас 27 °C Бургас 27°C - разкъсана облачност

Пеевски: Всички трябва да разберат къде се намират и да кацнат в парламента

"Когато кацнат, ние ще бъдем тук, за да водим разговорите с тях в името на всички избиратели"


ДПС не може да бъде изключено от дебата и работата за промени в конституцията.

Това заяви пред медиите в парламента народният представител от ДПС Делян Пеевски.

"За да се случи, трябва всички да разберат къде се намират и да кацнат в парламента, защото се реят още и не разбират какво се случва в България. Всичко, където летяхме някъде в розовите облаци, свърши със състава на това правителство. Те трябва да кацнат, в момента имат правителство, трябва да направят разумните неща за България, а ние да направим разумните неща в парламента за България. Когато кацнат, ние ще бъдем тук, за да водим разговорите с тях в името на всички избиратели. Скоро ще разберете какво имаме предвид. Никой не може да изключи ДПС от тези разговори. Ако 204 смятат да изключат ДПС, нашите избиратели няма да ни изключат от този договор и от този разговор за нов обществен ред", посочи Пеевски.

На свой ред председателят на ДПС Мустафа Карадайъ заяви категорично, че правилата трябва да се спазват:

"Писаните правила се прилагат еднакво за всички, а не ин туито персона. Алтернативният вариант е една категория хора да се самоопределят за моралисти и морални съдници и те да определят за кои персони има писани правила и за кои персони те са моралните съдници да отправят морални присъди".