София 18 °C София 18°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - ясно небе Пловдив 21 °C Пловдив 21°C - предимно ясно Варна 23 °C Варна 23°C - ясно небе Бургас 22 °C Бургас 22°C - слаб дъжд

Съветникът на премиера: Излизането от политическата криза зависи от обществото

,,Има срив на доверие в партиите, но за това не са виновни президента и служебния кабинет'', заяви Александър Маринов
28 мПолитика 283 Кристияна Стефанова

Излизането от политическата криза зависи от обществото, от тези партии и политици, които обществото изпраща във властта. Това заяви пред БНТ Александър Маринов - председател на Стратегическия съвет към държавния глава и съветник на премиера Гълъб Донев.

Според него, президентът има свои конституционни правомощия, но няма как той да бъде архитект на една бъдеща ситуация, която всички искаме да е предвидима, спокойна и да се работи ефикасно.

"През последните седмици се върти тезата, че на президента му се е усладила властта да управлява чрез служебни правителства. Но той изпълнява конституционните си правомощия. Назначава служебни правителства не защото му е сладко, а защото партиите не могат да изпълнят основната си функция, а именно да излъчат стабилно и ефективно управление", каза Маринов.

"Има срив на доверие в партиите, но за това не са виновни нито президента, нито служебния кабинет. Правителството се опитва по всякакви начини да успокои обстановката и да решава проблемите на обществото, защото те са фундаменталния източник на нестабилност, а не лошото възпитание на политиците", допълни още Александър Маринов.

 

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!